Malackaraj

Malackaraj

Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk. Malackaraj beszélgetős műsor Péter Anna és Lövenberg Balázs vezetésével. Sztárvendégek!

kaszt.hu Arts 20 rész Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk
Episode 20: Radosevics Radovan
62 perc 20. rész kaszt.hu
Radosevics Radovannal, a Radovin borkereskedés alapító-tulajdonosával beszélgetünk borokról és más italokról, meg arról, hogy mit is kéne csinálni, hogy jobban menjenek a dolgok.
Episode 19: Bross Péter méhész
80 perc 19. rész kaszt.hu
Bross Péter méhésszel, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökével beszélgetünk mézről, méhekről és méhészetről. A műsor támogatója az OMME.
Episode 18: Molnár B. Tamás 2. rész
68 perc 18. rész kaszt.hu
Molnár B. Tamással folytatjuk a beszélgetést, lazán áttekintjük a magyar gasztroforradalmat, miközben a háttérben Huszár Krisztián főz, mosogat és rosszalkodik. Az első rész: kaszt.hu/malackaraj/17
Episode 17: Molnár B. Tamás 1. rész
70 perc 17. rész kaszt.hu
Molnár B. Tamással, a magyar gasztronómia miniszterelnök-igazgatóbácsi-generalisszimuszával beszélgettünk egy Nagyon Fontos Könyvről meg sok minden másról. Plusz meglepetésvendég a konyhában. Jegyzetek A főzés tudománya (https://www.buvosszakacs.com/a-fozes-tudomanya-konyv/) Aranyszalag (https://www.buvosszakacs.com/cimke/aranyszalag/)
Episode 16: Váncsa István: Wildschwein úr (2. rész)
45 perc 16. rész kaszt.hu
Belsőségek, vadak, bizarr szárított és sózott halak, továbbá borok: Váncsa Istvánnal beszélgetünk, második rész. Első rész: malackaraj.fireside.fm/15
Episode 15: Váncsa István: Wildschwein úr (1. rész)
46 perc 15. rész kaszt.hu
Váncsa Istvánnal beszélgetünk mediterrán lakomákról, évszázados globalizációról, honfoglaló magyarokról és a következő néhány szakácskönyvről. Jegyzetek A Velvetes interjú (http://velvet.hu/trend/2011/04/23/pacalbaratok_es_birkaszemek/) Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy recept (http://www.libri.hu/konyv/vancsa-istvan-szakacskonyve.html) (és a bővített kiadás (http://www.vincekiado.hu/titles/vancsa.shtml)) Lakoma 1. - A görög, török, ciprusi, libanoni, egyiptomi, marokkói, tunéziai, máltai konyhák (http://www.libri.hu/konyv/vancsa_istvan.lakoma-1-1.html) Lakoma 2. - Az itáliai konyhák legfinomabb ételeiből (http://www.libri.hu/konyv/vancsa_istvan.lakoma-2-1.html)
14: Nem kvótanő
55 perc 14. rész kaszt.hu
Mautner Chili és Vanilia Zsófi beugrott beszélgetni a tévéműsor és Tajvan között. 2016 eddigi legjobb Malackaraj podcastja!
Episode 13: Évértékelő és az elveszett/bepótolt 2. epizód
45 perc 13. rész kaszt.hu
Töltsetek valami töményet, vállalati évértékelés következik. Plusz bepótoljuk a 2. epizódot, arra igyatok még kettőt. Jegyzetek Évértékelő * Utcai horgászós videó (https://www.youtube.com/watch?v=i8gm35_g5ho) * Londoni magyar termékek videó (https://www.youtube.com/watch?v=hfPKJMTH0aM) * Papesz szarvasgombászni tanul (https://www.youtube.com/watch?v=X-60YVi8Eg8) rész: Páli Orsolya Taste Loffice [2019 update: ez megszűnt, most van Magvető kávézó (http://cafe.magveto.hu)] Mozaik kávézó Tumblr (https://turelemkavezo.tumblr.com) Napi Deneuve (https://thedeneuveinme.tumblr.com) Whistler mamája (https://whistlermamaja.tumblr.com)
Episode 12: Szakácskönyvajánló Cserna-Szabó Andrással
53 perc 12. rész kaszt.hu
Szakácskönyek karácsonyra Cserna-Szabó András ajánlásával. És még sok Sömmi, pacal es gasztrotörténelem. Jegyzetek Alexandre Dumas: Konyhaszótár (http://www.libri.hu/konyv/konyhaszotar.html) Dumas (a film) (http://www.imdb.com/title/tt1259591/) Ede a levesben (http://www.libri.hu/konyv/ede-a-levesben-gasztrokrimik.html) Az Ínyesmester szakácskönyve (http://www.libri.hu/konyv/az-inyesmester-szakacskonyve-1.html)
Episode 11: Hús, krumpli, szósz
55 perc 11. rész kaszt.hu
Annyiszor beszéltünk már Kerekes Sándorról, hogy most végre vele is leültünk beszélgetni kolbászokról, őshonos marhákról, vadakról és egyéb húsokról. Meg az életről. Jegyzetek Őshonos delikát (https://www.oshonosdelikat.hu) Az a pálinkafesztiváli fotó (https://alvosejk.tumblr.com/post/5313116399/peteranna-a-malackaraj-kft-a-pálinkafesztivál) Bélben az igazság - videó! (https://www.youtube.com/watch?v=uAC_OydEhgE) Szakácskönyv a magyar szürkéhez (https://www.libri.hu/konyv/kerekes_sandor.szakacskonyv-a-magyar-szurkehez.html) Thomas Rode Andersen: kőkorszaki konyha (https://www.saxo.com/dk/stenalderkost_thomas-rode-andersen_indbundet_9788740004946) (dánul)
Episode 10: Definiáljuk az árnyalatot
41 perc 10. rész kaszt.hu
A világ 20 legjobb gasztrofotósa közé válaszott Pintér Árpáddal beszélgetünk szürkemarhákról, süteményekről, meg arról, hogy mit szeret és mit nem szeret fotózni. Jegyzetek Pixeltaster Facebook-oldal (https://www.facebook.com/PIXELTASTER-281459496972) Pixeltaster Instagram (https://www.instagram.com/pixeltaster/) Szakácskönyv a magyar szürkéhez (http://www.libri.hu/konyv/kerekes_sandor.szakacskonyv-a-magyar-szurkehez.html) (Kerekes Sándor) Önételrajz (http://bookline.hu/product/home.action?_v=Kulka_Janos_Onetelrajz&id=116727&type=22) (Kulka János) Desszert szerelem (http://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/2323/desszert-szerelem) (Varga Gábor) BBC Good Food Magazin (http://www.goodfoodmagazin.hu/) Good Food Camper projekt (https://www.facebook.com/GoodfoodCamper)
Episode 9: Punk sörök, sörpunkok
60 perc 9. rész kaszt.hu
Bakó Janóval és Rebák Tibivel beszélgetünk arról, hogy milyen az élet Skóciában a legendás BrewDog sörfőzdénél: hogyan lehet oda kijutni, mennyire lehet punkoskodni és milyen söröket lehet főzni.
Episode 8: Nem félünk a rettegett étteremkritikustól
56 perc 8. rész kaszt.hu
Vajda Pierre Péterrel beszélgettünk arról, hogy hogyan lett étteremkritikus, miért hívják Pierre-nek, hogyan készíti a bolognait, ami nem spagetti, és hogy valójában mit gondol a Konyhafőnök című műsorról. Jegyzetek A Városmajor utcai hely, ahol a Hold bisztró volt (https://www.google.hu/maps/@47.5086191,19.0098237,3a,75y,205.45h,84.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1sSGmXGcQ_R5phe0zpYgbklw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=en&shorturl=1) Pierre volt étterme (http://www.speiz.hu/) Petrus étterem (http://www.petrusrestaurant.hu/) ~~Régi fotót Pierre-ről sajnos nem tudtunk szerezni, de ha valamikor hozzájutunk, ide linkeljük~~ Itt van: https://temp.fireside.fm/uploads/6e38d5f3-2790-4a0c-9ab6-a9ee42f7c15e/85d2a6f8-0c31-46e4-8d7c-9ed262097e77.png Spagetti és opera (http://bookline.hu/product/home.action?_v=Prokopp_Robert_Vajda_Peter_Spagetti_es_opera&id=21139&type=22), Mediterrán kalandozás az Adriától Hispániáig (http://www.libri.hu/konyv/prokopp_robert.mediterran-kalandozas-az-adriatol-hispaniaig.html) Larousse gasztronómiai lexikon (http://www.geopen.hu/larousse-gasztronomiai-lexikon-1398.html) A Konyhafőnök (http://rtl.hu/rtlklub/akonyhafonok2015)
Episode 7: Így habosíts otthon
61 perc 7. rész kaszt.hu
Várady Tiborral, az Espresso Embassy alapítójával beszélgettünk keserű és savanyú kávékról, az olasz titokról, az otthoni tejhabosítás nehézségeiről és arról, hogy miért örüljünk a robotok eljövetelének. Jegyzetek Espresso Embassy (http://espressoembassy.hu/) Espresso Embassy Facebook-oldal (https://www.facebook.com/EspressoEmbassy)
Episode 6: Séf a zombik ellen
55 perc 6. rész kaszt.hu
Segal Viktorral beszélgettünk fúziós és fúziótlan konyhákról, reménytelen éttermekről, a világ legszebb sütőjéről és arról, hogy miért őt választanánk a zombik ellen harcoló seregünk séfjének. Jegyzetek Fúziós konyha röviden (https://en.wikipedia.org/wiki/Fusion_cuisine) Fúziós konyha részletesebben: I (http://buvosszakacs.blog.hu/2007/05/11/fuzios_konyha), II (http://buvosszakacs.blog.hu/2007/05/11/fuzios_konyha_ii) Bialetti Brikka (https://www.bialetti.com/coffee/stovetop/brikka-c-1_7_24.html) és Anna Brikkája (http://malackaraj.hu/a-kavefozok-ducatija-1714478880) Baraka étterem (http://www.barakarestaurant.hu/) Megnyílt (http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2008/03/segal-budapest.html) a Segal étterem :) Bezárt (http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2008/10/kzrdek-segal-tterem.html) a Segal étterem :( Molteni konyhák (http://www.molteni.com/) Segal.hu (http://segal.hu/) Vacsorázzon Segal Viktor konyhájában (https://www.facebook.com/segalkitchen/) Bátor Tábor (http://batortabor.hu/hun/a_bator_tabor-1/bemutatkozunk-9)
Episode 5: Legyen Ön is Michelin-csillagos!
91 perc 5. rész kaszt.hu
Gerendai Károllyal beszélgettünk arról, hogy miként lett étteremtulajdonos, hogyan lett a Liszt Ferenc tér meg úgy általában Budapest terasztalanból teraszos, hogyan tett ajánlatot az eredeti Costes étteremre 2006-ban, hogyan lehet a világszínvonalú vendéglátás üzletileg is kifizetődő, végül pedig Anna rákérdezett egy bizonyos Maseratira. Jegyzetek Buena Vista étterem (http://www.buena-vista.hu/) Broadway egyesület (http://bevasarloutca.hu/liszt-ferenc-ter/) Ráday Soho egyesület (http://bevasarloutca.hu/raday-utca/) Costes (http://www.costes.hu/) Costes Downtown (http://costesdowntown.hu/) Lou Lou [2019 update: megszűnt, újranyitott, megint megszűnt :( Rudits Károly legutóbbi projektje: MILI (https://www.facebook.com/miligasztronomia/)] Fausto’s (http://www.fausto.hu/) Arany Kaviár (http://www.aranykaviar.hu/) Interjú Miguel Rocha Vieirával (http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130222-interju-miguel-rocha-vieiraval-a-costes-michelincsillagos-sefjevel.html) Portugál MasterChef (https://www.youtube.com/watch?v=RjiLcAuNA1M) Gault&Millau Magyarország [2019 update: a GM Magyarország (https://hu.wikipedia.org/wiki/Gault_Millau) megszűnt, maradt a Bűvös Szakács (https://www.buvosszakacs.com)] Maserati Biturbo 2.24v (http://www.maserati.com/maserati/en/en/index/about-us/heritage/biturbos/2-24v-.html) Maserati Shamal (http://www.maserati.com/maserati/en/en/index/about-us/heritage/biturbos/shamal.html)
Episode 4: Volt már rá precedens, hogy valaki nem gombászott, és levágták
65 perc 4. rész kaszt.hu
Bagi “Gomba” Istvánnal beszélgetünk a szarvas- és mindenféle egyéb gombákról, a nyolcvanas évek madarásztáborairól, a szarvasgomba és a nemi hormonok kapcsolatáról és arról, hogy miért nehéz iszlám országokban szarvasgombászni. Szarvasgomba.hu (http://www.szarvasgomba.hu/) és ugyanez Facebookon - sok cuki kutyás képpel (https://www.facebook.com/szarvasgomba.hu) Fehér-tavi Ornitológiai Tábor (http://www.fotringing.hu/) (tehát nem a nyírségi Újfehértó, hanem a Szeged melletti Fehér-tó) Gombavizsgálat Budapesten (http://www.piaconline.hu/new/hir.php?f=gombavizsgalat) Szarvasgombafajok és hasonló gombák (https://en.wikipedia.org/wiki/Truffle#Types) Az angyalok nem mennek kutyás házba (http://hadithcollection.com/sahihmuslim/152-Sahih%20Muslim%20Book%2024.%20Clothes%20and%20Decorations/13592-sahih-muslim-book-024-hadith-number-5246.html) Gombás videók (https://www.youtube.com/playlist?list=PLd1-pqOOEel12-Sh2JsmL_sMAGEk8yCly)
Episode 3: Reciklopszichózis
39 perc 3. rész kaszt.hu
Bede Mártonnal beszélgetünk a génmódosított élelmiszerek és a műanyag szatyrok etikájáról, a leghíresebb grúz ásványvízről, az Egyiptomban működő analfabéta kínai fehérneműárusokról és arról, hogy vajon hol esznek a gazdag magyarok. Bede Márton webhulladéka (http://martonbede.tumblr.com/) An Economist Gets Lunch (http://www.amazon.com/An-Economist-Gets-Lunch-Everyday/dp/0452298849) Tyler Cowen blogja (http://marginalrevolution.com/) Reciklopszichózis (http://martonbede.tumblr.com/post/116828426804/reciklopszichózis) Ilyen volt régen a görögdinnye (rosszul emlékeztem, a festmény 17. századi, nem 16.) (http://www.vox.com/2015/7/28/9050469/watermelon-breeding-paintings) Borzsomi ásványvíz (https://en.wikipedia.org/wiki/Borjomi_(water)) Tripadvisor top budapesti éttermek (http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g274887-Budapest_Central_Hungary.html) Kispiac bisztró (http://www.kispiac.eu/) Menza étterem (zenés honlap autoplayen, jajj) (http://www.menzaetterem.hu/) Kínai fehérneműárusok Egyiptomban (http://www.newyorker.com/magazine/2015/08/10/learning-to-speak-lingerie) Illuminatum Residence, Tirana (https://www.facebook.com/pages/Iluminatum-Residence/216293125073888) Jégbüfé (http://www.jegbufe.hu/) A Kettős Mérce blog posztja a Jégbüféről (http://kettosmerce.blog.hu/2015/08/29/a_jegbufe_es_a_gasztronomiai_antikommunizmus) Bede Márton interjúja Oravecz Nórával (http://444.hu/2013/10/03/oravecz-nora-kozom-nincs-szegeny-coelho-bacsihoz/) NU bisztró [2019 update: azóta már megszűnt, de már az utódja is megszűnt :( ] Faszaládé [2019 update: azóta már megszűnt] Funky Pho (http://funkypho.hu/) Hogyan nem lett Márton politikai kommunikációs tanácsadó (http://martonbede.tumblr.com/post/127782408324/újra-beindult-a-miniszterelnöki-casting-az) Bock Buda (Vendéglő a KisBíróhoz) (http://vendegloakisbirohoz.hu/) Remíz étterem (http://remiz.hu/)
Episode 1: A világ legérdekesebb embere
70 perc 2. rész kaszt.hu
Jókuti Világevő András úgy él, ahogy 10 éve elképzeltük a Gasztrobloggert: egzotikus desztinációkra utazgat, a világ legjobb éttermeiben eszik, időnként szerepel a tévében és lazításnak lefut egy maratont. Arról beszélgettünk, hogy ezt hogyan kell csinálni. A világ legérdekesebb embere (https://www.youtube.com/watch?v=ur7YeElr1yw) Radiocafé 98.6 (https://hu.wikipedia.org/wiki/Radiocafé_98.6) granturizmó! blog (http://granturizmo.blog.hu/) Az első magyar valóságshow: Bár (https://www.youtube.com/watch?v=39gGHTS4bi8). Vietnami kapros hal: Chả Cá (http://vilagevo.blog.hu/2014/08/01/egy_zsenialis_vietnami_etel_ami_meg_nem_vilaghiru_magyarorszagon). Foodies / Világevők (https://www.youtube.com/watch?v=Sa3QZqkj0vA) Andy Hayler mondja: “consider using the well-connected local food writer Andras Jokuti (http://www.andyhayler.com/blog/post/a-week-in-hungary)” Amikor Michelin-inspektort kerestek New Yorkban (http://www.eater.com/2014/1/8/6299983/michelin-is-now-hiring-an-anonymous-nyc-inspector). René Redzepi (https://en.wikipedia.org/wiki/René_Redzepi) és a Noma étterem (http://noma.dk/) Mautner Zsófi blogja (http://chiliesvanilia.blogspot.hu/) Sushi Saito (https://en.wikipedia.org/wiki/Sushi_Saito) Sukiyabashi Jiro (https://en.wikipedia.org/wiki/Sukiyabashi_Jiro) Redzepi és Jiro találkozása Tokióban (https://vimeo.com/124820375) A Noma hangyás garnélája Tokióban (http://cink.hu/hangyaval-fuszerezett-garnelat-kinal-a-vilag-legjobb-et-1681994788) A japán étterem, ahova szinte lehetetlen bejutni: Mibu (http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/features/tokyo-treasure-the-food-at-japans-most-exclusive-restaurant-mibu-can-literally-make-you-convulse-with-pleasure-1696232.html) Bandi ~~sztázsol~~ nem sztázsol a Costesben (http://vilagevo.blog.hu/2011/08/31/sztazsolas_a_costes-ben_-_visszaszamlalas_meg_18_nap_784). A Bocuse Intézet (http://www.institutpaulbocuse.com/) Alain Passard (https://en.wikipedia.org/wiki/Alain_Passard) Anna akkor készített profilképe (https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/s960x960/617046_504705532886399_1112000816_o.jpg), fotós és stylist: Jókuti András. Annának azóta már rég nem ez a profilképe.
Episode 0: 0. rész: a közelgő vihar
42 perc 1. rész kaszt.hu
Amelyben fogalmatlanok vagyunk.
Sebesség:
Érd el és vezéreld távolról a helyi hálózaton elérhető IntoRadio Cast képes eszközöeidet!
Böngésző-kiegészítő telepítése szükséges!
Chrome web store